Menu

Alpha Cursus

De Alpha cursus is weer gestart!

Op woensdag 27 september is de Alpha cursus weer van start gegaan. In tien interactieve en gezellige avonden en één zaterdag gaan de deelnemers het avontuur aan om te ontdekken wat het christelijk geloof inhoudt. Hoe ziet een Alpha avond eruit? We starten eerst gezellig samen met koffie/thee en wat lekkers. Vervolgens vertellen we meer over het thema van de avond. Na de introductie zullen we met elkaar naar een Alpha video kijken waarin het thema op heel begrijpelijke wijze wordt uitgelegd. Na iedere video praten we hier met elkaar over in de groep en is er ruimte voor al je vragen. Op sommige avonden zal er ook heerlijk gekookt worden. Daarnaast is er veel ruimte voor fellowship en gezelligheid!

Alpha geeft je de kans om de zin van het leven te onderzoeken in een laagdrempelige, leerzame en leuke setting. In Nederland gingen al zo’n 250.000 mensen je voor. Ben je jong of oud, gelovig of niet-gelovig; je bent van harte welkom.

“Vooral het samen zijn met al die mensen, van verschillende leeftijden, verschillende opvattingen, en verschillende achtergronden maakte de cursus voor mij zo bijzonder aangenaam. Er was altijd ruimte voor vragen, en we bespraken de meest uiteenlopende zaken met elkaar: Wie is nou eigenlijk Jezus? Waarom bidden? De Heilige geest, de bijbel enzovoort. Mijn interesse in het Woord werd steeds groter. Ik keek er steeds meer naar uit om weer naar de cursus te mogen gaan.”  Joop Henskens, oud-deelnemer Alpha cursus.

 

Datum, tijd en plaats 

De Alpha cursus is gestart op woensdag 27 september en vindt wekelijks plaats van 20:00- 22:00 uur, Lavendelhof 95 te Oosterhout . Inloop is vanaf 19:30 uur. Op avonden dat we samen eten zullen we wat vroeger starten. Informatie hierover volgt nog. De volledige cursus zal 10 woensdagen en één zaterdag duren. Er zijn verder geen kosten aan verbonden.

 

Aanmelden

Wil je ook een keer de cursus volgen? Dan kun je jezelf aanmelden bij Wilma Ketting via alpha@jubilee.nl. Aanmelden kan ook bij de informatietafel op de Jubilee zondagsdienst. Voor de aanmelding ontvangen we graag je naam, e-mailadres en telefoonnummer. Er is een beperkt aantal plaatsen, aanmelden is dus van belang.

 

Parkeren

Er is ruim voldoende parkeerplaats in de wijk. Wel is het verzoek om niet recht voor huizen te parkeren, om de buren niet tot overlast te zijn.

 

Data en onderwerpen

Woensdag 27 september Is er meer? en Wie is Jezus?

Woensdag 4 oktober Waarom stierf Jezus?

Woensdag 11 oktober Hoe kun je geloven?

Woensdag 18 oktober Bidden: waarom en hoe?

Woensdag 25 oktober De Bijbel lezen: waarom en hoe?

Woensdag 1 november Hoe leidt God ons?

Zaterdag 4 november  Alpha dag 10.00-19.00 uur

Wie is de Heilige Geest? Wat doet de Heilige Geest? Hoe kan ik vervuld worden met de Heilige Geest?

Woensdag 8 november Hoe kan ik het kwade weerstaan?

Woensdag 15 november Waarom en hoe zou ik het anderen vertellen?

Woensdag 22 november Geneest God ook nu nog?

Woensdag 29 november Hoe zit het met de kerk?